Bezwaar tegen vastgestelde Crisis-en Herstelwet bestemmingsplan 1221

De gemeenteraad heeft het Crisis en herstelwet-bestemmingsplan voor 1221 vastgesteld.

Bewonersgroepen rond de ontwikkellocaties in 1221 (Korte Noorderweg -Geuzenbuurt, Liebergerweggroep en OSP) hebben besloten hiertegen in bezwaar te gaan.

Er wordt in dit bestemmingsplan onvoldoende rekening met de verschillende gevolgen ervan.

Het is bovendien niet alleen in strijd met de uitkomsten van de 2 jaar durende intensieve participatie, die tot de Gebiedsagenda 1221 leidde,  maar ook met de opbrengsten van de Hilversum-brede participatie in het kader van de Omgevingsvisie.

De monofocus op bouwen en de verstedelijkingsagenda zorgt voor steeds weer verschuivende normen en de daarmee buitenproportionele verdichting (van bijna 42%!!) van de al een van de meest versteende wijken van Hilversum.
Een bewonerspetitie tegen verstedelijking in 1221, door ruim 880 bewoners ondertekend, is volledig genegeerd.

De wijk heeft zijn verzadigingsgraad al heeft bereikt: in plaats van stenen is juist meer  groen nodig. Ook de gewenste bevolkingsgroei van 10.000 inwoners in 1221 is met ruim 9.300 bewoners al praktisch bereikt

Er ontbreekt een echte integrale visie: de gemeente doet aan postzegeltjesdenken  en er is totaal geen oog voor de gevolgen van het nu voorliggende bestemmingsplan.

Niet alleen op het gebied van de leefbaarheid, infrastructuur, bereikbaarheid en mobiliteit, maar komen ook veiligheid, milieu en karakter van de wijk daarmee volgens de indieners ernstig in gevaar.

Ons verzoek aan de rechter is dan ook dat de gemeente het bestemmingsplan – in ieder geval op de hier genoemde punten – in samenspraak met bewoners alsnog herziet en aanpast.

Uw steun tegen  dit bezwaar wordt  natuurlijk zeer op prijs gesteld:  maak dat kenbaar via info@osp-eo.nl.

Voor de juridische ondersteuning wordt ook elke bijdrage zeer gewaardeerd.

Die kunt u overmaken naar:
NL97 RABO 0 1454 6348 6, tnv. Bewonersver. Oosterspoorplein,

onder uitdrukkelijke vermelding van: Bezwaar BP 1221 Raad van State.

Geef een reactie